Oplev smagen af Sydfyn

Idyllisk gårdbutik i den gamle stald

Blot 50 meter fra teltet ligger Staldkatessen.
 
Gårdbutikken er førsteklasses landlig idyl – og tilbyder et særligt stort udvalg af sydfynske specialiteter. En stald fra 1915 – fyldt op med delikatesser.
 
Dét er smagen af lokal bæredygtighed.
 
Om sommeren tilbyder gårdbutikken feriens hyggeligste  kaffepause under æbletræerne i den idylliske have på landet. Måske ledsaget af verdens bedste Skarø-is. ‘

Smagen af lokal bæredygtighed

Gårdbutikken Staldkatessen tager ansvar, og gør sig umage for at fremme lokal bæredygtighed. Butikken er i sin grundsubstans baseret på lokal bæredygtighed. Netop fordi der kun sælges lokale sydfynske delikatesser.

F.eks. er transporten af produkterne fra producenten et sted på Sydfyn – meget kort. Størstedelen af råvarerne er lokale, og de fleste leverandører stræber efter, at deres produkter er økologisk. 

På den måde støtter Staldkatessen – og vores kunder – lokale iværksættere og mad-håndværkere, som gør et kæmpe arbejde for lokalområdet og det kulinariske Sydfyn.  

Om sommeren bages der kager til butikken, som kan nydes i haven. 

Dagens kage er altid med årstidens bær og frugter. Først rabarber, derefter danske jordbær, hindbær, vilde brombær fra vores egen grund og sidst på sæsonen er det æbler fra haven. Altid med dansk smør, lokal økologisk mel fra Økomølleriet, æg fra et lokalt landbrug. Og hellere dansk sukker fra sukkeroer på Lolland – end økologisk rørsukker fra et land, langt væk.

FNs verdensmål
Staldkatessen er inspireret af FN’s verdensklimamål. Særligt verdensmål 11 ‘Bæredygtige byer og lokalsamfund’ samt verdensmål 12, ‘Ansvarligt forbrug og produktion’.

Staldkatessen og Dyreborg Glamping gør sig umage, og bliver hele tiden klogere og dygtigere. Præcis som i verden omkring os.

Så er du naturligvis velkommen til det. På den måde sparer du helt naturligt miljøet for en vask. På den anden side, der er noget lækkert over sprødt, hvidt hotelsengetøj og luksusdyner, når man er på tur. 

Du bestemmer. 

Vælger du at medbringe din egen dyne og pude, så skriv det i kommentarfeltet. Så kvitterer vi med en god flaske lokal vin ved ankomsten.